Через недбалість в Овручі загорілося підприємство з виготовлення пелетів


Через недбалість в Овручі загорілося підприємство з виготовлення пелетів

30 вересня о 21:40 до Служби порятунку «101» міста Овруч надійшло повідомлення про задимлення в цегляній будівлі підприємства, де виготовляють з деревини паливні пелети. На місце події виїхало чергове відділення вогнеборців 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Щоб потрапити до приміщення, рятувальники спочатку відкрили бензорізом вхідні двері. Всередині будівлі спостерігалося сильне задимлення, осередок загоряння знаходився біля теплогенератора — горіли пиломатеріали на площі 4 кв. м. Вже о 22:02 бійці ДСНС локалізували пожежу та о 23:10 — ліквідували. Їм вдалося запобігти поширенню займання на обладнання, готову продукцію, сировину та автопідіймач, розташовані всередині споруди.

Попередня причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Дерев’яні обрізки знаходилися впритул до котла, що і спровокувало загоряння. Остаточна причина наразі встановлюється.

Про запобігання нещасним випадкам пожежного та техногеногенного характеру будуть говорити 10 жовтня у Києві, на території МВЦ, під час VII Всеукраїнського форуму «Пожежна та техногенна безпека-2019. Кращий досвід»

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...