...

Безпека руху починається з безпеки праці водія


На Сумщині тривають масштабні перевірки автотранспортних підприємств, які проводяться фахівцями теруправління Держгірпромнагляду та Головтрансінспекції у Сумській області в рамках співпраці та взаємодії під час здійснення заходів державного нагляду з профілактики нещасних випадків на пасажирському автотранспорті на підприємствах області.

Коли мова йде про безпеку людського життя та негайне усунення виявлених порушень, десятиденний строк для попередження, визначений законодавством, є вкрай небезпечним терміном. Про це неодноразово наголошувалося під час засідань колегії Держгірпромнагляду України.

Лише під час останньої спільної перевірки державних інспекторів Держгірпромнагляду та працівників Головтрансінспекції на міських маршрутних транспортних засобах було виявлено більше десятка видів порушень Правил охорони праці на автомобільному транспорті та інших нормативно-правових актів. Зокрема, значна кількість перевірених маршрутних транспортних засобів «РУТА» експлуатується з несправним аварійним виходом, працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Бракує відповідної «аварійної» комплектації: упорних колодок, знаків аварійної зупинки тощо.

Перевірки автотранспорту фахівцями Держгірпромнагляду триватимуть і надалі, адже питання безпечних перевезень знаходиться на постійному особливому контролі відомства.

“Держгірпромнагляд України”