Безпека праці і захист цивільного населення у суді: заходи під час проведення судових засідань в умовах воєнного стану


Безпека праці і захист цивільного населення у суді: заходи під час проведення судових засідань в умовах воєнного стану

Надійний захист прав та свобод громадян у судовому порядку забезпечується і в умовах воєнного стану. Водночас безпекові заходи у будівлі суду як у мирний час, так і зараз мають бути належним чином організовані, адже це гарантія безпеки і відвідувачів, і працівників суду.

З метою гарантування безпеки всіх учасників судового процесу та відвідувачів у суді застосовується обов’язкова перевірка документів, перевірка відвідувачів з допомогою металодетектора та рентген-сканування їхніх речей при вході в будівлю. Ці процедури спрямовані на те, аби максимально запобігати позаштатним ситуаціям та вбезпечити всіх присутніх. Варто пам’ятати, що до приміщення суду заборонено проносити заборонені речі: будь-які види зброї, вибухонебезпечні, отруйні чи наркотичні речовини тощо.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Також особлива увага приділяється і безпечному проведенню судових засідань. Ми ретельно вивчаємо всі обставини і ризики, що можуть виникнути, і вживаємо необхідні заходи для їх запобігання.

Аби не наражати учасників процесу на потенційну небезпеку, можна брати участь у засіданнях  віддалено з використанням системи відеоконференції vkz.court.gov.ua. Ця система дозволяє нам забезпечити присутність сторін, свідків, перекладачів та інших учасників судового процесу, навіть якщо вони не можуть фізично перебувати в судовій залі. Використання відеоконференції дозволяє оперативно та безпечно проводити судові засідання, зокрема і під час воєнного стану.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

У разі оголошення повітряної тривоги або надходження попередження про небезпеку працівники суду та відвідувачі мають змогу перейти в безпечне місце. Це гарантує забезпечення базових потреб людини про безпеку, що у наш час особливо актуально. Розгляд справ під час повітряної тривоги не відбувається і продовжується після відбою.

Таким чином, ми робимо все можливе для гарантування безпеки кожного в будівлі суду, і зокрема під час судових засідань. Посилені заходи безпеки допомагають зберегти стабільність та забезпечити ефективну роботу суду навіть в умовах воєнного стану.

Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Замовити 0 (800) 219-977

Джерело: Сьомий апеляційний адміністративний суд

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...