Безпечна експлуатація атракціонів


Безпечна експлуатація атракціонів

Щороку під час експлуатації атракціонів фіксуються випадки травмування людей. У червні цього року такий випадок стався в м. Вознесенську. У передачі «Тема дня» на UA: Миколаїв головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Лебедєв повідомив, яких вимог у сфері охорони праці та промислової безпеки має дотримуватися суб’єкт господарювання з метою недопущення аварій та нещасних випадків під час експлуатації об’єктів розваг.

Телеглядачам повідомлено, що експлуатація атракціонів з-поміж об’єктів підвищеної небезпеки відбувається на підставі дозволу Держпраці та відповідно до інструкції заводу-виробника. Персонал, залучений до експлуатації та обслуговування атракціонів, має пройти навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Фахівець Управління зауважив, що у 2021 році заходами контролю у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці буде охоплено понад 600 суб’єктів господарювання, у тому числі 80 суб’єктів, що провадять діяльність в курортних зонах Миколаївщини.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...