Зберегти життя та здоров’я працівників незважаючи на тимчасові господарські труднощі!


Зберегти життя та здоров’я працівників незважаючи на тимчасові господарські труднощі!

Напередодні Дня працівників лісу відбулась зустріч фахівців управління Держпраці у Миколаївській області та керівництва ДП «Миколаївське лісове господарство».

Мета зустрічі: обговорити проблеми в галузі охорони праці у лісовому господарстві та поділитися практичним досвідом щодо недопущення нещасних випадків.

Під час зустрічі керівник господарства повідомив, що на підприємстві спостерігається «депресія» у багатьох сферах діяльності. Це становище виникло у зв’язку з тим, що  Держава припинила підтримку із бюджету, а лісгоспи півдня, зокрема ДП «Миколаївське лісове господарство», не мають змоги покривати свої видатки за рахунок господарської діяльності.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Володимир Мирян зауважив, що щорічно в світі на лісозаготівельних роботах гине та втрачає працездатність тисячі людей. І це є проблемою. Попри скрутне становище на підприємстві  життя та здоров’я працівників повинно завжди залишатися у пріоритеті над результатами господарської діяльності. Саме керівники  лісогосподарських підприємств повинні забезпечити кожному працівнику належні, безпечні та нешкідливі умови праці.

Питання охорони праці потребують постійної уваги. Досить важливе значення має якісне та своєчасне  проведення первинних та цільових  інструктажів, контроль за станом техніки, що експлуатується.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Миколаївській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...