Вперше в світі на роботу в штат зарахували робота


Вперше в світі на роботу в штат зарахували робота

У шведському відділенні великої туроператорської компанії прийняли в штат напівгуманоїдного робота, повідомляє «Урядовий кур’єр» з посиланням на іноземні ЗМІ.

Новий співробітник – робот Pepper – розпізнає оточуючих і реагує на емоції людей. Замість ніг у нього – система з невеликих коліщаток. На грудях закріплений 10-дюймовий планшет для відображення інформації або взаємодії з людиною.

Модель розуміє мову – його пам’ять містить близько 4 500 слів. Він може розмовляти, танцювати, підтримує бесіду і виконує прості доручення.

Досвід використання роботів уже був у круїзному та готельному бізнесі, але в офісі туроператора така техніка з’являється вперше.

За словами директора з персоналу компанії Елку Еллера, як і у будь-якого іншого співробітника у робота буде особистий обліковий запис і щоденні персональні обов’язки.

У найближчі місяці він почне працювати під керівництвом досвідченого наставника: після проходження стажування Pepper стане допомагати в роботі з клієнтами і партнерами фірми.

Джерело: «Урядовий кур’єр»

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...