У Волинському теруправлінні підведено підсумки роботи у І півріччі 2012 року


27 серпня за участю першого заступника Голови Дежгірпромнагляду України Віктора Шайтана відбулась колегія територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області, на якій підведено підсумки роботи теруправління у першому півріччі 2012 року та визначено основні завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці.

На підприємствах Волинської області протягом І півріччя  2012 року травмовано 53 особи проти 54 за відповідний період минулого року, в тому числі смертельно – 2 проти 2. Найбільш травмонебезпечними стали галузі: соціально-культурна сфера, будівництво, хімічна промисловість, деревообробка та лісова промисловість.

Посадовими особами теруправління у І півріччі поточного року проведено 13 комплексних перевірок суб’єктів господарювання та 924 перевірок виробничих об’єктів, з яких 421 — позапланових. Призупинялись 956 разів різного виду роботи, об’єкти, агрегати; видано 413 розпоряджень про заборону виконання робіт; притягнуто до адміністративної відповідальності 518 працівників (з них 239 керівників).

На засіданні колегії було акцентовано увагу на підвищенні якості проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків, на тісній співпраці та взаємодії теруправління з експертно-технічним центром, обговорено низку проблемних питань промислової безпеки, що існують у ліфтовому господарстві, будівельній  галузі та агропромисловому комплексі регіону.

Віктор Шайтан, підводячи підсумки, оцінив роботу теруправління задовільною та наголосив, що важелі впливу на роботодавців, надані державою, необхідно використовувати у повній мірі.