У Новій Зеландії страйкують тисячі лікарів, незадоволених умовами праці


У Новій Зеландії страйкують тисячі лікарів, незадоволених умовами праці

У Новій Зеландії почалася чергова хвиля страйків працівників соціального сектора, цього разу незадоволених умовами праці молодих лікарів. Про це у вівторок, 15 січня, повідомляє Reuters.

“Майже 80% молодих лікарів в Новій Зеландії не вийшли працювати в державних лікарнях у вівторок після провалу переговорів представників профспілок з урядом про умови праці та заробітної плати”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначено, що більш ніж 3300 молодих лікарів, які працюють в урядових установах, з 3700 таких фахівців у всій країні, оголосили страйк. При цьому деякі з лікарів зібралися на демонстрацію, тримаючи плакати з вимогами кращого розкладу роботи, але великих демонстрацій поки не було.

У зв’язку з цим тисячі хірургічних операцій, несуттєвих процедур та інших послуг були скасовані в лікарнях, хоча інші служби, зокрема, рятувальники, продовжують працювати. Через це урядові лікарні попросили людей звертатися тільки в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Джерело: korrespondent.net

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...