У Держгірпромнагляді відбулося засідання науково-технічної ради


Члени науково-технічної ради розглянули питання створення Реєстру устаткування підвищеної небезпеки на підприємствах хімічного комплексу. Зокрема, обговорено впровадження Єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку устаткування підвищеної небезпеки на підприємствах хімічного комплексу України (ЄІАС).

Метою створення системи є удосконалення організації державного нагляду за дотриманням нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації устаткування підвищеної небезпеки на хімічних підприємствах. Актуальність створення ЄІАС підтверджується необхідністю оперативно відстежувати стан устаткування підвищеної небезпеки підприємств хімічного комплексу та приймати обґрунтовані управлінські рішення щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Основні функції ЄІАС : введення та обробка даних; зберігання та відображення даних; відновлення даних, що міститься в системі; пошук необхідних даних і видача користувачам результатів пошуку; адміністрування системи, захист даних від несанкціонованого доступу.

Також на засіданні науково-технічної ради проаналізовано стан опрацювання ДУ «ННДІПБОП» Методичних рекомендацій з проведення спеціального розслідування нещасних випадків на виробництві та розглянуто інформацію про розроблення сімох  інструкцій з охорони праці, які стосуються поводження з вибуховими матеріалами та ведення вибухових робіт. Основна мета інструкцій – підвищення безпеки під час вибухових робіт та приведення їх до європейський стандартів.

“Держгірпромнагляд України”