...

У Чорнобилі почали тестувати прилади, що вишукують пожежі


У Чорнобилі почали тестувати прилади, що вишукують пожежі

Після масштабних пожеж у Зоні відчуження тут почали випробувати систему, яка здатна сповіщати про надзвичайні події на ранніх стадіях. Про це повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко.

«Після пожеж, на гасіння яких було витрачено понад 100 млн грн, до мене звернувся представник компанії, яка встановлює тепловізори. Нещодавно в Чорнобилі на висоті 100 метрів був установлений перший тепловізор. Це комплекс, який допомагає зафіксувати факт будь-якого маленького загоряння на відстані до 10 км. Нині тепловізор тестується. Якщо адміністрація зони схвалить, то буде постачено ще кілька вишок з тепловізорами. Уся Чорнобильська зона буде прикрита завдяки комплексам раннього попередження», — повідомив нам Геращенко.

За його словами, така система може бути впроваджена і в інших регіонах країни.

«Також я звернувся до голови Держагентства лісових ресурсів з пропозицією розмістити комплекси тепловізійного та оптичного контролю по всій території України, — каже Геращенко. — Це дасть змогу запобігати пожежам у лісах автоматично. Таким чином ми заощадили б величезну кількість коштів. Ми витрачаємо сотні мільйонів гривень на гасіння, залучаємо літаки, пожежні наряди з усієї країни. Тому пропонується виявляти осередок пожежі на початковій стадії. Вартість комплексу — кілька десятків тисяч євро, але це ніщо в порівнянні з витратами на гасіння пожеж».

Джерело: Сьогодні

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...