Сибір у вогні: через лісові пожежі в Росії страждають її сусіди


Сибір у вогні: через лісові пожежі в Росії страждають її сусіди

Російська влада не збирається гасити лісові пожежі, оскільки це не окупиться.

Не встигли в Росії підрахувати збитки від лісових пожеж в Оренбурзькій області, як полум’я охопило регіони в Сибірському і Далекосхідному федеральних округах.

Як пише “Радіо Свобода“,площа займання територій в Бурятії, Іркутській області, Якутії і Красноярському краї досягла майже трьох мільйонів гектарів. У трьох останніх вже ввели режим НС.

При цьому вогонь не гасять лише на 170,6 тис. гектарів: як стверджує російська влада, в інших зонах, що потрапили під удар стихії, селищ немає, а витрати на гасіння перевищать імовірний збиток.

У той же час, засновник проекту “Красноярськ. Небо” з моніторингу атмосферних забруднень Ігор Шпехт стверджує, що полум’я підбирається до населених пунктів.

Проте, через пожежі практично над всім Сибіром стоїть смог. Керівництво деяких населених пунктів вже почало масово роздавати жителям респіраторні маски.

Дим досяг також Поволжя і Казахстану, де метеорологи повідомили, що в деяких регіонах країни вже спостерігається перевищення гранично-допустимої концентрації шкідливих речовин у повітрі.

Активісти звернулися до російської влади з онлайн-петицією, в якій зажадали ввести НС по всій території Сибіру. Документ зібрав вже понад 245 тис. підписів.

Джерело: Сьогодні

 

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...