...

Суд не відсторонив від посади електромеханіка «Міськсумиліфт»


Суд не відсторонив від посади електромеханіка «Міськсумиліфт»

Електромеханіка «Міськсумиліфт»  Сергія Шубенка, якому вручили підозру за фактом загибелі дитини у ліфті,  суд не відсторонив від посади. Таке рішення сьогодні прийняла суддя Зарічного районного суду м. Суми. Прокурор Лілія Кравцова просила відсторонити від посади чоловіка обгрунтовуючи це тим, аби запобігти вчиненню Шубенком аналогічних дій, а також, не міг спікувавтися із працівниками ТОВ “Міськсумиліфт”.

Адвокат та сам підозрюваний Сергій Шубенко висловились проти такого клопотання, заявивши, що чоловік наразі на лікарняному. Крім того, 8 січня наказом дирекора підприємства на час слідчих дій  його відсторонили від виконання обов`язків.

Мова йде про кримінальне провадження, за фактом загибелі дитини в ліфті у багатоповерхівці на Супруна 321, 2-го січня цього року. Тоді, за словами старшого інспектора сектору комунікацій Нацполіції Сумщини Володимира Крупецьких, дідусь дитини, повертаючись із прогулянки додому, завіз дитячий візочок в ліфт. Піднявшись на 9 поверх, вийшов першим. Ліфт обірвався. Врятувати дитину не вдалося. Директору та елктромонтеру ТОВ «Міськсумиліфт» вручили підозри, а 4 січня у Ковпаківському районному суді м. Суми директору та елктромонтеру ТОВ «Міськсумиліфт» обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту до 1 березня.

Олександру Шубенку інкримінують правопорушення ч.2 ст. 272 ККУ  – це порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей.  Якщо чоловіка визнають винним йому загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років.

Вчора, речник управління держрпраці у Сумській області Вікторія Жаловага повідомила, що після перевірки ТОВ «Міськсумиліфт» анулювали дозвіл на виконання робіт, а саме  експлуатацію підйомників, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. За її словами, у своїй діяльності підприємство допустило порушення,  починаючи з проведення навчання працівників з питань охорони праці. Протягом 10 днів ТОВ «Міськсумиліфт» має повернути дозвіл Управлінню Держпраці, а також припинити надання послуг із технічного обслуговування ліфтів іншим суб’єктами господарювання. Наразі підприємство обслуговує майже 400 ліфтів. Почути думку керівництва «Міськсумиліфту» нам не вдалося – на стаціонарні телефони вказані на сайті не відповідали. На самому підприємстві з нами спілкуватись відмовились.  У комунальному підприємстві «Сумитеплоенергоцентраль», яке заключало договори із «Міськсумиліфтом» на обслуговування підйомників, директора на місці не було, його заступник Володмир Співаков повідомив, що рішення – не прийняте.

Джерело: Tv.sumy.ua

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...