Працівник меткомбінату в Кривому Розі втратив ногу: страйки не допомогли підвищити рівень безпеки праці


Працівник меткомбінату в Кривому Розі втратив ногу: страйки не допомогли підвищити рівень безпеки праці

На «АрселорМіттал Кривий Ріг» тяжко травмовано працівника, йому відірвало ногу – інформацію про це 14 червня «Радіо Свобода« підтвердили в адміністрації і в одній із профспілок підприємства.

Як повідомив Євген Алістранський, керівник первинної організації Всеукраїнської профспілки «Свобода праці» підприємства, нещасний випадок стався у цеху блюмінгу 14 червня. За його даними, при запуску станка після ремонту вилетів злиток металу і влучив у ногу майстрові виробництва.

Водночас на підприємстві журналістам «Радіо Свобода« повідомили, що нещасний випадок стався зі змінним майстром блюмінга. Співробітник працював з обладнанням, перебуваючи недалеко від летючих ножиць. Під час розкрою металу цими ножицями частина розкатаного злитку зірвалась із виробничої лінії і вдарила працівника по правій нозі.

«У результаті сталася ампутація нижньої частини гомілки правої ноги. Колеги працівника оперативно викликали швидку допомогу служби медпунктів підприємства. Після оцінки тяжкості стану пацієнта була викликана міська реанімаційна бригада і вжито всіх заходів для зупинки кровотечі і запобігання розвитку травматичного шоку», – поінформували на підприємстві.

Як зазначили на комбінаті, травмованого працівника доправили в реанімаційне відділення міської лікарні №1, зараз триває операція. Стан працівника оцінюють як стабільно тяжкий.

Обставини і причини інциденту розслідують.

16 травня на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» робітники першої зміни залізничного цеху відмовилися працювати1 на несправній техніці. Через страйк було зупинено роботу двох залізничних цехів і це фактично паралізувало роботу всього підприємства. Робітники вимагали дотримання стандартів охорони праці та підвищення зарплати до 1 тисячі євро.

Пізніше в адміністрації комбінату повідомили, що підвищили зарплати. У середньому зростання склало до 25% в залежності від категорії персоналу.

Цьому нещасному випадку на меткомбінаті в Кривому Розі, передувала смертельна аварія на меткомбінаті в Маріуполі. Як ми повідомляли, 8 червня на На ПрАТ “Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча” загинув четвертий за останній рік працівник.

1В адміністрації президента 17 травня заявили, що страйк незаконний, а сама акція «не була анонсована і узгоджена заздалегідь з керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

За даними комбінату, на момент акції протесту на підприємстві було паралізовано весь технологічний ланцюжок, повністю підрозділи гірничого департаменту, агломераційні цехи, доменні печі, сталеплавильний і прокатний підрозділи, що може негативно вплинути на безпеку підприємства.

«Є реальна загроза вибухів газопроводів внаслідок перепадів тиску, що може призвести до техногенної катастрофи в масштабах не тільки комбінату, а й міста. В даний час фахівцям підприємства вдається утримувати ситуацію під контролем», – заявили в адміністрації.

Раніше працівники «АрселорМіттал Кривий Ріг» неодноразово мітингували, вимагаючи вищих зарплат і безпеки праці.

Ми повідомляли також, що 3 березня 2018 року на ПАТ «АрселорМітталл Кривий Ріг» працівник загинув під завалами під час ремонту цеха.

Д О В І Д К А

«АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки із звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун.

Джерело: Радіо Свобода

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...