Пожежа в таборі «Вікторія»: журналісти знайшли свідчення того, що приміщення будувалося з порушеннями


Пожежа в таборі «Вікторія»: журналісти знайшли свідчення того, що приміщення будувалося з порушеннями

Журналісти «Слідство.інфо» знайшли докази того, що під час будівництва табору «Вікторія» в Одесі, де минулого року загинули троє дітей, були порушення. Про це в ефірі Громадського радіо розповіла одна з розслідувачів проекту Євгенія Моторевська.

«Нам вдалося зробити деякі знахідки, які свідчать про те, що будівництво було неякісно виконане. На сьогодні за цю трагедію покарана тільки вихователька, яка отримала умовний термін. Також є провадження проти директора табору та деяких представників ДСНС, тобто пожежної служби. Але жоден високопосадовець не відповідає», — сказала вона.

Деталей виявлених знахідок Моторевська поки не розкриває. Усі вони увійдуть до фільму «Слідство.інфо», який опублікують через 1,5 місяці, сказала вона. Також вона розаповіла про попередні результати роботи незалежних міжнародних експертів, які цього тижня працювали на згарищі табору.

«В понеділок вони знайшли рештки тіл, які не знайшли наші правоохоронці. Знайшли чимало кісток, частини дитячих щелеп, дитячі зуби. Вони там пролежали 10 місяців», — розповіла Моторевська.

Групу експертів за власні кошти найняв батько однієї з загиблих дівчат Олексій Мазур, сказала журналістка. Йому вдалося домогтися експертизи через суд, який дозволив міжнародним експертам працювати офіційно в рамках офіційного кримінального провадження. За словами Моторевської, жодної реакції правоохоронців або чиновників на це досі немає.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі сталася 16 вересня 2017 року. Тоді загинули три дитини, приміщення згоріло вщент. У квітні 2018 року Київський районний суд міста Одеси присудив колишній старшій виховательці табору Наталії Цокур (Янчик)  покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном у 2 роки. Також під варту взяли директора табору Петроса Саркісяна.

Читайте також:  Суд повністю зупинив діяльність табору “Вікторія” після пожежі

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...