Пожежа в таборі «Вікторія»: У суді оголосили обвинувальний акт екс-заступниці міськголови Одеси


Пожежа в таборі «Вікторія»: У суді оголосили обвинувальний акт екс-заступниці міськголови Одеси

Приморський районний суд Одеси 3 жовтня розпочав розгляд справи проти екс-заступниці міського голови Одеси Зінаїди Цвірінько щодо пожежі у таборі «Вікторія», внаслідок якої загинули троє дітей. Про це повідомляє «Думская».

За даними видання, під час судового засідання прокурор зачитав обвинувальний акт стосовно Цвірінько. Її звинувачують у службовій халатності, що призвела до тяжких наслідків.

Зазначимо, що колишня заступниця очільника Одеси мала стежити за дотриманням пожежної безпеки у закладах міста, зокрема у таборі «Вікторія». Крім того, сторона обвинувачення заявила, що суд має розглянути клопотання про відшкодування збитків громаді Одеси у розмірі 7,5 мільйони гривень, а також позови родин потерпілих на 3,5 мільйони гривень.

Водночас сама Цвірінько своєї вини не визнає. «Конкретно мені зовсім незрозуміло, як мої дії могли призвести до таких наслідків. Я ознайомилась з матеріалами справи, там відбувається щось не те. Мене жодного разу не допитували», — сказала вона.

Нагадаємо, у верерсні група незалежних експертів знайшла на згарищі табору «Вікторія» другий кип’ятильник. Як повідомлялося, наприкінці липня під час проведення незалежної експертизи у таборі «Вікторія» знайшли рештки кісток.

Міжнародні фахівці почали незалежну пожежно-технічну та будівельну експертизу одеського табору «Вікторія» 23 липня. У квітні до суду передали справу щодо екс-заступниці міськголови Одеси за звинуваченням у причетності до пожежі в дитячому таборі.

Раніше у квітні суд виніс вирок виховательці дитячого табору: її ув’язнили строком на три роки умовно.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...