Організація роботи відповідальних за пожежну безпеку на підприємстві


Організація роботи відповідальних за пожежну безпеку на підприємстві

Як свідчить статистика останніх 8 років, значна кількість різноманітних надзвичайних ситуацій виникає на об’єктовому рівні. До нього належать великі і малі підприємства, установи, організації, заклади з чисельністю працівників 50 осіб і менше у сфері виробництва, логістики, торгівлі, освіти та науки, медицини, розважальної індустрії тощо.

Від ефективності розроблення та впровадження в життя заходів із запобігання та ліквідації надзвичайної ситуації в разі її виникнення залежатиме життя та здоров’я персоналу й відвідувачів цих підприємств і розміри заподіяної шкоди.

На об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб має бути розроблено та затверджено керівником інструкцію, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку належить проводити практичні тренування всіх задіяних працівників.

  • Які документи (накази, інструкції тощо) повинен підготувати та розробити відповідальний за пожежну безпеку на підприємстві?
  • На кого покладається відповідальність за виконання протипожежних заходів?
  • Як правильно організувати практичне відпрацювання планів евакуації, дій у разі пожежі персоналу об’єкта?

10 жовтня 2018 року у межах VI Всеукраїнського практичного форуму «Пожежна і техногенна безпека — 2018: кращий досвід» експерт з пожежної безпеки та цивільного захисту Анатолій Рожков розповість про організацію роботи відповідальних за пожежну безпеку осіб у сучасних умовах та на основі отриманих матеріалів проведе ділову гру «Як вижити при пожежі», де Ви зможете перевірити свої знання з пожежної безпеки.

Зареєструватися  Ознайомитися з програмою Форуму

 

Про спікера:

Анатолій Рожков, експерт із пожежної безпеки та цивільного захисту, член громадської ради ДСНС України, член редакційної колегії журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Автор багатьох книг, плакатів, понад 200 статей та сучасних методик навчання правилам пожежної безпеки.

Здійснює оцінку протипожежного стану об’єктів на території України. Розробив низку концепцій протипожежного захисту для великих і складних об’єктів та комплексів.

Має великий досвід роботи у сфері забезпечення пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, розробки нормативних документів, комплексів протипожежного захисту, проведення консультацій, реалізації проектів тощо.

Тісно співпрацює з низкою організацій та установ. Має чітке бачення перспектив і способів вирішення питань щодо забезпечення пожежної безпеки.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Матеріали до теми


Пожежна безпека та Бетонні споруди: коли набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними
Повідомляємо, що 01 лютого 2025 року набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними стандартами, методом перекладу Пожежна безпека ...
Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...