Охорона праці: у ТзОВ «Бізнес Чіп» виявлено 24 порушення


Охорона праці: у ТзОВ «Бізнес Чіп» виявлено 24 порушення

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели  перевірку  у  ТзОВ  «Бізнес Чіп» .

В межах контрольного заходу проаналізовано дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Загалом інспектори виявили 24 порушення.

Зокрема встановлено, що на підприємстві не зареєстровано в ГУ Держпраці   декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці на виконання    робіт підвищеної небезпеки, а саме   виконання    робіт, що виконуються на висоті понад 1,3 метра та технологічний транспортний засіб.

На підприємстві відсутній дозвіл на експлуатацію   вантажопідіймальних кранів і машин ( мостового електричного крану Т-10612).

Не організовано навчання та перевірку знань з питань охорони праці працівникам  підприємства.

Не зареєстровано та не проведено технічного огляду технологічного транспортного засобу  ( автонавантажувача).

Не проведено повного технічного огляду та експертного обстеження мостового електричного крану Т-10612 відповідно  до  вимог  нормативно-правових  актів   з охорони праці.

Відтак на керівника підприємства накладено адміністративне стягнення.

Водночас ГУ Держпраці у Львівській області звернулося до Львівського окружного адміністративного суду з проханням застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ТзОВ «Бізнес Чіп», а саме, заборонити експлуатацію мостового електричного крану Т-10612 та технологічного транспортного засобу ( автонавантажувача ) інв. № б/н     ТзОВ   « Бізнес Чіп» до усунення зазначених у позовній заяві порушень.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Львівській області. –

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...