Одного з учасників підземного страйку гірників госпіталізовано


Одного з учасників підземного страйку гірників госпіталізовано

Миколі Ковальчуку, який дві доби перебував під землею, стало погано: після блювоти почалася кровотеча. Його госпіталізували в хірургічне відділення.

Працівник шахти №10 Нововолинська Микола Ковальчук, який разом з іншими шахтарями брав участь у страйку з вимогою виплати зарплат, опинився в лікарні. Про це в середу, 4 липня, повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець у своєму Facebook.

“Сьогодні, 4 липня, о 1:20 гірникові шахти №10 Нововолинська Миколі Ковальчуку, який дві доби перебував під землею, вимагаючи погашення заборгованості з виплати зарплати за три місяці, стало погано: після блювоти почалася кровотеча”, – написав він у соцмережі.

За словами Волинця, на шахту терміново прибули медики з гірничо-рятувальної служби, після чого Ковальчук був доставлений у хірургічне відділення медичного закладу. Зараз під землею залишаються 46 гірників.

Нагадаємо, два дні тому гірники однієї зі зміни відмовилися підніматися на поверхню з шахти. Пізніше до них приєдналися й інші колеги. До страйку працівників рудника змусила заборгованість із зарплати за три місяці – квітень, травень і червень. Крім того, гірники вимагають закінчити будівництво шахти.

Джерело: korrespondent.net

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...