...

На Хмельниччині судитимуть інженера, з вини якого загинув працівник


На Хмельниччині судитимуть інженера, з вини якого загинув працівник

Шепетівською місцевою прокуратурою, здійснюючи процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, погоджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 271 КК України, тобто у порушенні вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, яке спричинило загибель людини, передає Depo.Хмельницький.

Досудовим розслідуванням встановлено, що інженер-будівельник одного із підприємств, розташованих на території Шепетівського району, як бригадир підсобних робітників, будучи відповідальним за стан охорони праці, пожежної безпеки по будівельній дільниці, порушив вимоги законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці, що спричинило загибель людини.

Так, видавши у вересні 2016 року підсобним робітникам завдання зачищати і готувати до бетонування, а згодом виконувати роботи по бетонуванню, бригадир на об’єкт перед початком робіт не прибув та не перевірив справність бетонозмішувача, не заборонив виконувати роботи на несправному бетонозмішувачі, виконання даних робіт, як керівник робіт особисто не контролював і нагляду за ними не здійснював, не вжив заходів до забезпечення працівників необхідними засобами індивідуального захисту, не контролював стан техніки безпеки при виконанні робіт підсобним робітником.

Під час виконання таких робіт одного із підсобних робітників уражено електричним струмом, внаслідок чого настала його смерть.

Джерело: Depo.Хмельницький

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...