Microsoft: до 2020 року 40% операційних процесів на підприємствах будуть налаштовуватися без участі людини


Microsoft: до 2020 року 40% операційних процесів на підприємствах будуть налаштовуватися без участі людини

На конференції Manufacture talks. IoT & other technologies розповіли про тренди промислової сфері в Україні.

Уже до 2019 року 90% виробників розцінюють, що будуть максимально використовувати хмарні технології для оптимізації процесів постачання, а до 2020-го 40% операційних процесів на підприємстві зможуть налаштовуватися і навчатися без участі людини. Цей прогноз зробив Володимир Дмитренко, фахівець із хмарних рішень компанії Microsoft під час конференції Manufacture talks. IoT & other technologies, передає прес-служба Microsoft.

Крім того, на підприємствах поступово впроваджують технології інтернету речей. Згідно з дослідженням Microsoft, уже сьогодні в Україні їх використовують 2% постачальників обладнання, 47% – не передбачили можливість впровадження в систему IoT, а 51% постачальників обладнання і зовсім не знають про можливості IoT для підприємств.

Digital-трансформація стала обов’язковим еволюційним процесом формування IT-зрілості для всіх компаній, незалежно від галузі, зазначив Сергій Федчун, директор департаменту надання IT-послуг «Метінвест Діджитал»: «Трансформація бізнес-процесів за рахунок цифрових технологій (штучного інтелекту, роботизації, доповненої реальності) –  неодмінна умова успішного бізнесу, це точка зростання, яка є потужним драйвером для розвитку підприємства і масштабування успішних бізнес-проектів».

Серед інших технологічних трендів, які допоможуть підприємствам розвиватися, на думку фахівців Microsoft, – максимальне використання хмарних технологій для оптимізації процесу поставок, обов’язкове підключення машин до мережі виробника або Інтернету, а протягом 3-5 років – побудова цифрових двійників обладнання чи процесів тощо.

Джерело: mind.ua

Матеріали до теми


Україна розпочала будівництво двох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС за американською технологією
Компанія «Енергоатом» розпочала будівництво енергоблоків № 5 та № 6 Хмельницької АЕС за технологією АР1000 американської компанії Westinghouse. Це перший ...
Працевлаштування людей з інвалідністю в Україні: ЮНІДО запустила пов’язаний із 3D-друком проєкт
Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) запустила фінансований Японією проєкт зі сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю через запровадження технологій ...