Дотримуйтеся правил пожежної безпеки під час підготовки до опалювального сезону!


Дотримуйтеся правил пожежної безпеки під час підготовки до опалювального сезону!

Осіння пора супроводжується зниженням середньодобових температур і як свідчать сухі цифри статистики, в опалювальний сезон зростає кількість пожеж в житловому секторі. 

Нагадуємо, що недотримання правил пожежної безпеки в побуті, а саме експлуатація несправних або саморобних електронагрівальних приладів, стара електрична проводка, як правило, не розрахована на експлуатацію сучасних електроприладів — все це може стати причиною виникнення пожежі в оселі. Тому необхідно регулярно стежити за станом електричної мережі та електричними побутовими приладами.

Мешканцям приватного сектору не завадить пам’ятати про необхідність дотримуватися вимог пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі. Найпоширеніші порушення, від яких виникають пожежі: тріщини на димарі, не проведена чистка димоходів, підлога з горючих матеріалів поряд з піччю не накрита передтопковим листом розміщування перед топковим отвором горючих матеріалів.

Якщо Ви помітили перші ознаки пожежі, негайно телефонуйте «101»!

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами прес-служби ДСНС України.

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...