Черкащина: судом заборонено експлуатацію обладнання на підприємстві з виробництва хлібобулочних виробів


Черкащина: судом заборонено експлуатацію обладнання на підприємстві з виробництва хлібобулочних виробів

Фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області проведено перевірку щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на підприємстві з виробництва хлібобулочних виробів.

Перевіркою виявлено факти порушення вимог законодавства з охорони праці, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників підприємства. Зокрема, без отримання у встановленому порядку дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки здійснюється експлуатація технологічного устаткування, елементів систем газопостачання та проводяться газонебезпечні роботи.

Управління звернулось до Черкаського окружного адміністративного суду з позовом щодо застосування до суб’єкта господарювання заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), а саме: зупинення роботи технологічного устаткування і елементів системи газопостачання природнім газом та виконання газонебезпечних робіт до усунення порушень, що створюють загрозу життю працюючих.

Суд повністю задовольнив адміністративний позов Управління.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Державної служби України з питать праці.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...