36% робітників у світі працюють забагато


36% робітників у світі працюють забагато

Близько 36 % робітників у світі працюють понад 48 годин на тиждень – це дані звіту Міжнародної організації праці. Інституція попереджає, що занадто тривалий робочий час є причиною проблем зі здоров’ям і шкодить безпеці праці.

Звіт, оприлюднений із нагоди Всесвітнього дня безпеки і охорони здоров’я на роботі, який відзначають 28 квітня, підкреслює, що зміни в умовах праці, зокрема автоматизація і цифровізація, ставлять перед працівниками нові виклики, посилюючи прояви стресу і депресії.

Щороку 2,4 млн осіб помирають через хвороби, пов’язані з їхньою роботою, а 374 млн зазнають нещасних випадків на роботі, внаслідок чого гинуть 380 тис. осіб (за даними 2017 р.).

Зміни, які відбуваються на робочих місцях, вимагають їхнього відповідного пристосування, без чого не вдасться уникнути зростання кількості нещасних випадків та захворювань.

Міжнародна організація праці звертає увагу на факт, що втрати, пов’язані з проблемами безпеки на робочих місцях і відповідним піклування про здоров’я працівників, вартують світовій економіці 4 % ВВП, а в країнах, де ці проблеми особливо відчутні, – до 6 %.

Джерело: rmf24.pl

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...