Зміни щодо доплат за роботи із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці


Зміни щодо доплат за роботи із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці

Міністерством соціальної політики України оприлюднено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій забезпечення мінімальної заробітної плати та оплати праці на роботах із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці»

Проект акта розроблено на підставі пункту 21 Плану заходів щодо забезпечення виконання положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) на 2015-2019 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.05.2015 № 450.

Проект акта спрямований на вдосконалення законодавства щодо порядку визначення розміру мінімальної заробітної плати та приведення його у відповідність до Конвенції МОП № 131.

Проектом акта врегульовується питання щодо складових заробітної плати, які не враховуються для визначення її мінімального розміру, зокрема щодо доплат за роботи працівникам, зайнятих на роботах із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці, в несприятливих умовах та умовах підвищеного ризику для життя і здоров′я у відповідності до статті 100 КЗпП та сум індексації заробітної плати.

Також врегульовується питання щодо визначення на рівні угод та колективних договорів переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці та умовах підвищеного ризику для життя та здоров’я, які передбачають оплату в підвищеному розмірі.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Вінницькій області

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...