Затверджено Правила охорони праці для працівників, зайнятих на цукровому виробництві


Затверджено Правила охорони праці для працівників, зайнятих на цукровому виробництві

Наказом Міністерства соціальної політики України від 5 жовтня 2018 року № 1467 затверджено Правила охорони праці для працівників, зайнятих на цукровому виробництві (далі — Правила). Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (поки чинності не набув).

Правила будуть поширюватися на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність, пов’язану з виробництвом цукру та використовують найману працю.

Правилами будуть встановлені вимоги до безпечного виконання робіт для роботодавців та працівників під час виробництва цукру.

Відповідно до Правил територія підприємства має утримуватися в чистоті та безпечному стані. У зимовий період її очищують від снігу та льоду і притрушують протиковзаючою сумішшю, а у сухий період — мають проводитися протипилові заходи.

Роботодавець зобов’язаний:

  • вести журнал реєстрації нарядів-допусків на проведення робіт з підвищеною небезпекою;
  • скласти і затвердити переліки робіт, що виконуються на підприємстві за нарядами-допусками;
  • на виконання робіт з підвищеною небезпекою оформлювати та видавати наряд-допуск;
  • забезпечити пріоритет життя і здоров’я працівників шляхом додержання вимог законодавства щодо створення належних, безпечних і здорових умов праці;
  • забезпечити виконання необхідних профілактичних заходів;
  • одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Куріння тютюнових виробів та приймання їжі у виробничих приміщеннях і на території суб’єкта господарювання буде дозволено тільки у спеціально відведених для цього місцях. Спеціально визначені та обладнані для куріння місця повинні бути позначені знаком або написом, мати урну або попільницю з негорючих матеріалів.

Правила техніки безпеки і виробничої санітарії в цукровій промисловості, затверджені постановою Президії ЦК Профспілки робітників харчової промисловості від 30 квітня 1972 року (протокол № 4) та Міністерством харчової промисловості СРСР 19 вересня 1972 року, вважатимуться такими, що не застосовуватимуться на території України.

Джерело: ligazakon.ua

Матеріали до теми


З чого почати роботу спеціалісту з ОП в новій юрособі: розповідаємо покроково
Наше життя не стоїть на місці: більшість процесів як у суспільному, так і у виробничому середовищі безупинно та стрімко розвиваються. ...
Захист працівників під час роботи з екранними пристроями
Роботодавець повинен: поінформувати працівників під розписку про умови праці та наявність на їх робочих місцях небезпечних та шкідливих виробничих факторів ...
Попередження виробничого травматизму: основні моменти
Попередження виробничого травматизму здебільшого залежить від свідомості кожного працівника. Роботодавець повинен дбати про тих людей, які працюють на нього. Інформувати ...