Закон № 2735 поширюється на всіх суб’єктів господарювання у ланцюгу постачання продукції


Закон № 2735 поширюється на всіх суб’єктів господарювання у ланцюгу постачання продукції

На одному із онлайнових заходів в межах інформаційно-роз’яснювальної роботи головний державний інспектор відділу ринкового нагляду Маргарита Колесникова розглянула Закон України від 2 грудня 2010 року № 2735-VI «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (далі – Закон № 2735), а саме: «права та обов’язки суб’єктів господарювання», де зазначено, що суб’єкти господарювання зобов’язані надавати на запит органів ринкового нагляду документацію, що дає змогу ідентифікувати:

1) суб’єкта господарювання, який поставив їм продукцію;

2) суб’єкта господарювання, якому вони поставили продукцію,
протягом строку, встановленого відповідним технічним регламентом, а якщо такий строк технічним регламентом не встановлено – протягом десяти років після того, як їм було поставлено відповідну продукцію, та протягом десяти років після того, як вони поставили відповідну продукцію.

Заходи пожежної безпеки: готуємося до перевірки — СПЕЦВИПУСК від ОППБ Замовлення і консультації: 0 (800) 219-977

Варто зазначити, що Закон № 2735 поширюється на всіх суб’єктів господарювання у ланцюгу постачання продукції. Своєю чергою, відповідно до статті 1 Закону України від 2 грудня 2010 року № 2736-VI «Про загальну безпечність нехарчової продукції», ланцюг постачання продукції це – послідовність суб’єктів господарювання, які забезпечують постачання продукції від виробника до споживача (користувача).

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: (063) 590-97-54 

Водночас, згідно з постановою КМУ від 13 березня 2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», Держпраці припинили проводити планові та позапланові заходи державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану.

Джерело: Управління Держпраці


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Кодекс 4:2024 відповідно до наказу ДП «УкрНДНЦ» від 25.03.2024 № 98 набуває чинності 1 травня
Повідомляємо, що 01 травня 2024 року набуває чинності Кодекс 4:2024 Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та ...
Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...