На одному із онлайнових заходів в межах інформаційно-роз’яснювальної роботи головний державний інспектор відділу ринкового нагляду Маргарита Колесникова розглянула Закон України від 2 грудня 2010 року № 2735-VI «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (далі – Закон № 2735), а саме: «права та обов’язки суб’єктів господарювання», де зазначено, що суб’єкти господарювання зобов’язані надавати на запит органів ринкового нагляду документацію, що дає змогу ідентифікувати:
1) суб’єкта господарювання, який поставив їм продукцію;
2) суб’єкта господарювання, якому вони поставили продукцію,
протягом строку, встановленого відповідним технічним регламентом, а якщо такий строк технічним регламентом не встановлено – протягом десяти років після того, як їм було поставлено відповідну продукцію, та протягом десяти років після того, як вони поставили відповідну продукцію.
Заходи пожежної безпеки: готуємося до перевірки — СПЕЦВИПУСК від ОППБ Замовлення і консультації: 0 (800) 219-977
Варто зазначити, що Закон № 2735 поширюється на всіх суб’єктів господарювання у ланцюгу постачання продукції. Своєю чергою, відповідно до статті 1 Закону України від 2 грудня 2010 року № 2736-VI «Про загальну безпечність нехарчової продукції», ланцюг постачання продукції це – послідовність суб’єктів господарювання, які забезпечують постачання продукції від виробника до споживача (користувача).
Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: (063) 590-97-54
Водночас, згідно з постановою КМУ від 13 березня 2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», Держпраці припинили проводити планові та позапланові заходи державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану.
Джерело: Управління Держпраці
- про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
- як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
- про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
- як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.
Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977