Загибель робітника на будівництві в Києві: двом посадовцям повідомлено про підозру


Загибель робітника на будівництві в Києві: двом посадовцям повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчим СУ ГУ НП у місті Києві повідомлено про підозру директору та головному інженеру товариства за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, потерпілий працював електрозварником на автоматичних та напівавтоматичних машинах у цеху з виготовлення металоконструкцій, що по вул. Будіндустрії в м. Києві. Під час робіт потерпілий отримав тілесні ушкодження від падіння верстату, що не був надійно закріплений.

Отримані травми, виявилися несумісними з життям, у зв’язку із чим потерпілий помер на місці.

За результатами розслідування директору товариства та головному інженеру, які відповідно посадових обов’язків несуть безпосередню відповідальність за дотримання на підприємстві вимог охорони праці, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, особою яка зобов’язана їх дотримуватись, що призвели до загибелі людини).

Наразі слідство у кримінальному провадженні триває.

Джерело: Київська міська прокуратура

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...