...

За яких умов різдвяні ярмарки у Львові відновлять роботу після вибуху?


За яких умов різдвяні ярмарки у Львові відновлять роботу після вибуху?

У Львові після пожежі та вибуху на різдвяному ярмарку в центрі міста допускають відновлення роботи ярмарків лише за виконання низки умов.

Районні комісії, які обстежували будиночки на різдвяних ярмарках, визначили 4 умови, за яких можливе відновлення їхньої роботи:

  • щоденнно перед відкриттям проводити огляд кожного об’єкту;
  • якщо є порушення — не відкривати місце торгівлі до того, як це порушення усунуть;
  • забезпечити наявність на кожному торговому місці медкарток, сертифікатів продуктів харчування, наявність дезінфікуючих засобів для рук. Забезпечити дотримання температурного режиму та захисту від забруднення всіх продуктів;
  • дотримуватися вимог «Правил благоустрою Львова» щодо належного утримання та прибирання території, прилеглої до дерев’яних будиночків.

У двох районах Львова (Галицькому та Сихівському) комісії сукупно обстежили 93 дерев’яних будиночка щодо дотримання правил протипожежної безпеки, наявність газового устаткування, електричних обігріваючих пристроїв. Порушень, зазначають у міськраді, не виявили.

22 грудня у Львові на різдвяному ярмарку у центрі міста сталась пожежа в одному з павільйонів: під час пожежі, за попередніми даними, вибухнув газовий балон. Унаслідок події поранення дістали четверо людей, двох із них доставили до реанімації у лікарню Львова. Після чого влада Львова вирішила призупинили роботу всіх різдвяних ярмарків у місті.

Станом на 23 грудня стан усіх чотирьох постраждалих від вибуху у Львові стабілізований.

Поліція почала розслідувати пожежу на різдвяному ярмарку у центрі Львова як порушення встановлених законодавством вимож пожежної безпеки. Проте під час з’ясування обставин перекваліфікувала події як порушення правил безпеки під час роботи з підвищеною небезпекою.

Максимальне покарання за статтею — до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...
Рекомендації щодо безпечного використання індивідуальної газобалонної установки
В умовах військової агресії російської федерації проти нашої країни роботодавці та працівники продовжують свою діяльність на трудовому фронті. З метою ...