З 4 травня діє оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ


З 4 травня діє оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ

Відповідний наказ від 27 квітня 2024 року № 262 набере чинності 4 травня 2024 року одночасно із набранням чинності Законом України від 21 березня 2024 року № 3621-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» (далі — Закон № 3621), крім абзаців третього, сьомого, восьмого підпункту 3 пункту 2 Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затверджених цим наказом, які набирають чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Процедура проведення військово-лікарської експертизи військово-лікарськими комісіями

Положення визначає процедуру проведення військово-лікарської експертизи військово-лікарськими комісіями.

Воно поширюється на військовослужбовців Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту, членів їх сімей, призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Військово-лікарська експертиза визначає придатність за станом здоров’я до військової служби призовників, військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, установлює причинний зв’язок захворювань, травм (поранень, контузій, каліцтв) з військовою службою та визначає необхідність і умови застосування медико-соціальної реабілітації та допомоги військовослужбовцям.

Серед іншого, наказом викладено в новій редакції додаток 1 до Положення «Розклад хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби, служби у військовому резерві», де статусу «обмежено придатний до військової служби» немає.

Нагадаємо, Законом № 3621, серед іншого, скасовано статус «обмежено придатний». У Прикінцевих та перехідних положеннях законодавчого акта міститься норма про те, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, протягом дев’яти місяців з дня набрання ним чинності підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби.

Джерело: ЮРЛІГА


Письмова консультація з охорони праці і пожежної безпеки

  • Потребуєте письмової відповіді на запитання?
  • Складно точно передати відповідь колегам і керівництву усно?
  • Бажаєте додати своїй точці зору експертності?

Замовляйте розгорнуту письмову консультацію

0 (800) 219-977

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Затверджено перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи
Внаслідок війни збільшується кількість людей, які потребують встановлення інвалідності, значну частину серед них складають військовослужбовці. У зв’язку з цим визначено ...