Як працюємо та відпочиваємо в липні


Як працюємо та відпочиваємо в липні

Законом України “Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України” від 14.07.2023 р. № 3258-IX було внесено зміни до ст. 73 КЗпП, зокрема, абзац восьмий частини першої викладено в такій редакції: “15 липня — День Української Державності“.

Цього року 15 липня припадає на понеділок, у мирний час цей день був би неробочим. Але воєнний стан в Україні продовжено до 12 серпня 2024 р., а згідно із Законом № 2136 у період дії воєнного стану не застосовуються норми ст. 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої ст. 65, частин третьої — п’ятої ст. 67 та ст. 71, 73 (святкові і неробочі дні) КЗпП.

Читайте також: Робота в умовах підвищеної температури повітря: профілактичні заходи

Це означає, що офіційних святкових і неробочих днів в Україні немає, а графік роботи та час відпочинку встановлює роботодавець.

Отже, працювати 15 липня чи ні, роботодавець вирішує самостійно.

Джерело: KadrEx

Передплата кешбек

Матеріали до теми


В Укренерго заявили, що графіки відключень електроенергії стали справедливішими
Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що у червні графіки відключень електроенергії були змінені, що призвело до зменшення кількості ...
Українців закликали встановлювати сонячні установки
Україна активно підтримує розвиток розподіленої генерації, і приватні домогосподарства можуть значно посилити енергосистему країни за рахунок встановлення невеликих індивідуальних сонячних ...