Як повинен бути організований питний режим для працівників зварювальних дільниць (цехів)


Як повинен бути організований питний режим для працівників зварювальних дільниць (цехів)

Створення і підтримання нормальних санітарно-гігієнічних умов праці у зварювальному виробництві досягається застосуванням системи профілактичних заходів.

Що стосується питного режиму, працівники повинні бути забезпечені питною водою, якість якої повинна відповідати Державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимог до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПін 2.2.4-171-10.

У виробничих приміщеннях зварювальних цехів, де проводяться роботи зі шкідливими речовинами (кислотами, лугами), для промивання очей і шкіри повинні бути передбачені душі і фонтанчики.

Оброблення поверхонь виробничих приміщень повинно унеможливлювати накопичення пилу, поглинання парів та газів і дозволяти систематичне прибирання поверхонь вологим способом.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Про правила безпеки під час маркшейдерських і геологічних робіт у підземних умовах
Дуже важливим є дотримання правил безпеки під час маркшейдерських і геологічних робіт у підземних умовах. Слід особливу увагу звернути на ...
Безпека праці на сільгосппідприємствах: готовність до збору врожаю в Одеській області
На сьогодні сільгосппідприємства півдня Одеської області готові до збору врожаю 2025 року. Тому роботодавці та спеціалісти служб із охорони праці ...