В Україні реалізовано Проект ЄС-МБП


В Україні реалізовано Проект ЄС-МБП «Поліпшення стану безпеки праці та здоров’я на робочих місцях в контексті гідної праці».
Проект, ініційований Держгірпромнаглядом України, було розроблено спеціалістами Міжнародної організації праці з метою ефективного вирішення питань безпеки та гігієни праці як одного з найважливіших компонентів гідної праці.
Проект впроваджувався з 2010 року до 2012 року у п’яти пілотних країнах — Молдові, Україні, Гондурасі, Малаві та Замбії — за фінансової підтримки Євросоюзу та був спрямований на внесення питання безпеки та гігієни праці (БГП) до національного політичного плану дій, розроблення на тристоронній основі національних програм з БГП та трансформацію їх у дії на робочому місці.
На фінальній конференції проекту перший заступник голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан подякував партнерам за плідну співпрацю та дієву підтримку в реалізації проекту, підкресливши, що завдяки його імплементації в Україні досягнуто важливих результатів, які заклали основні засади для зменшення кількості нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
В рамках реалізації проекту інспектори праці та інспектори охорони праці пройшли навчання з метою сприяння підвищенню ефективності та дієвості інспекцій з питань охорони праці. Практичне заняття курсу навчання з питань оцінки та управління ризиками проходило на одному з об’єктів компанії «Укртрансгаз», а практику з курсу навчання з питань економіки охорони праці та поліпшення системи управління охороною праці шляхом ефективного соціального партнерства учасники пройшли на ДП «Редакція журналу «Охорона праці».

Прес-служба Держгірпромнагляду України