Увага, новачок: різнокольорові каски та безпека на підприємстві


Увага, новачок: різнокольорові каски та безпека на підприємстві

На підприємствах найбільшого українського гірничо-металургійного холдингу “Метінвест” з березня поточного року буде впроваджуватися додаткова колірна гамма захисних касок – помаранчеві та сині, на додачу до червоних, білих, жовтих і зелених.

Як повідомляється в корпоративній газеті “Інгулецький Вісник”, помаранчеві каски видаватимуть на кілька місяців новачкам, після проходження навчання і допуску до самостійної роботи новому співробітнику видадуть стандартну каску червоного кольору – на 36 місяців згідно з корпоративними нормами видачі ЗІЗ.

При цьому пояснюється, що каски помаранчвого кольору почали застосовувати в рамках впровадження програми адаптації нових співробітників. Такий колірний індикатор приверне додаткову увагу до цієї категорії працівників, які через невеликий досвід належать до групи високого ризику травмування.

“Будь-який співробітник або підрядник бачитиме, що перед ним учень, відповідно, зможе звертати максимальну увагу на його дії, не допускати потрапляння в небезпечну зону, зупиняти роботу, якщо учень не має права її виконувати”, – констатує видання.

Необхідність введення каски синього кольору пов’язана з потребою в ідентифікації працівників “Метінвест-Промсервісу”, які беруть участь у ремонтах на виробничих об’єктах компанії.

Каски нових кольорів будуть використовуватися поряд з традиційними: білими – для керівників, червоними – для рядових співробітників, жовтими – для відвідувачів і практикантів, зеленими – для медичних працівників.

“Метінвест” є вертикально-інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані здебільшого в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Матеріали до теми


Деякі вимоги безпеки електродугового зварювання: використовуйте ЗІЗ
Електродугове зварювання використовується в багатьох галузях промисловості, адже воно дозволяє ефективно з’єднувати деталі. Проте під час зварювання металів за допомогою ...
Про забезпечення засобами індивідуального захисту працівників машинобудівного підприємства
На машинобудівному підприємстві ПрАТ «Слов’янський машинобудівний завод» проведено онлайнову нараду. Інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці надано поради щодо ...
Безпека під час використаня електрозахисних засобів: консультація від Держпраці з працівниками закладів освіти
Вибір необхідних електрозахисних засобів, засобів захисту від дії електричного поля (ЕП), а також ЗIЗ регламентується Правилами експлуатації електрозахисних засобів, які ...