Уряд активно готується до опалювального сезону


Уряд активно готується до опалювального сезону

Нині важливо активно готуватися до опалювального сезону, відновлювати пошкоджені росією енергетичні об’єкти, а також працювати над програмами відбудови інфраструктури. Про це на прес-конференції 10 вересня повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, один із найбільших викликів, які сьогодні стоять перед державою, —  це забезпечення енергетичної стійкості.

«Ми успішно пройшли три опалювальні сезони в умовах повномасштабної війни і зараз готуємося до четвертого. Відновлення і ремонти ідуть 24/7», — зазначив Денис Шмигаль і додав, що в цьому напрямку йде також постійна робота з партнерами, зокрема і щодо надання необхідного обладнання. Для цього, зокрема, разом з Парламентом запроваджено пільги для завезення в Україну енергетичного обладнання.

«У Фонді підтримки української енергетики накопичили 560 млн євро, партнери профінансували закупівлю обладнання на 170 МВт, на завершальному етапі перемовин з ENTSO-E про збільшення лімітів імпорту електроенергії до 2,2 ГВт», — сказав очільник Уряду.

Крім того, ведеться робота з побудови першого й другого рівнів захисту на енергооб’єктах, посилення системами ППО та РЕБ.

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: 0 (800) 219-977

Уряд також працює над розвитком децентралізації енергосистеми.

«Запустили програми для людей, бізнесу та ОСББ на встановлення додаткової генерації. Це і пільгові кредити, і гранти. Одночасно підвищуємо автономність критичної інфраструктури», — підкреслив Прем’єр-міністр.

За словами очільника Уряду, кількість когенераційних установок у підприємств теплопостачання вже становить 169, з них 83 введені в експлуатацію. Ще понад 290 установок та понад 100 блочно-модульних котелень будуть надані партнерами.

 

Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд підвищує автономність критичної інфраструктури. Понад 80% шкіл та 100% лікарень забезпечені генераторами. Загалом встановлено 16,5 тис. потужних генераторів.   

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Глава Уряду також повідомив, що збільшується видобуток газу. Так, за 7 місяців 2024 року «Нафтогаз» видобув 8,6 млрд куб, що на понад 7% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Джерело: Урядовий портал


Розроблення документів з охорони праці

Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...
На Одещині є ризик забруднення водойм через повені у сусідніх країнах
Через несприятливі погодні умови, що спостерігаються у Молдові, Румунії, Польщі та Чехії, існує загроза забруднення поверхневих водойм. Це стосується річок ...
Право працівника не працювати під час повітряної тривоги
Ракетні обстріли та пов’язані з ними повітряні тривоги стали невід’ємною частиною життя українців уже понад два з половиною роки. Люди ...