«Укргазвидобування» ввело в експлуатацію дві свердловини сумарним добовим дебітом 0,5 млн куб. м


«Укргазвидобування» ввело в експлуатацію дві свердловини сумарним добовим дебітом 0,5 млн куб. м

«Укргазвидобування» пробурило дві високодебітні свердловини, розвідувальну та експлуатаційну, сумарною добовою продуктивністю 0,5 млн куб. м. Про це повідомила пресслужба компанії.

За інформацією УГВ, місце буріння розвідувальної свердловини було визначено завдяки проведеним раніше 3D-сейсморозвідувальним дослідженням. Друга свердловина – експлуатаційна, пробурена на «старому» родовищі, яке має поклади з високим залишковим потенціалом, але характеризується ускладненою геологічною будовою.

Раніше писали: Уряд забрав у Міненерго повноваження організовувати аукціони з продажу нафти та газу

«Результати буріння цієї свердловини дали змогу збільшити видобуток газу відносно родовища на 156 тис. куб. м, а також уточнити геологічну будову родовища й окреслити подальші плани з буріння наступних свердловин», – зазначили в УГВ.

Обидві свердловини пробурені фахівцями філії «Укргазвидобування» – «Укрбургаз».

«Ми продовжуємо працювати як із новими, так і зі старими родовищами і бачимо, що наші підходи показують ефективність: на цих родовищах це вже не перші успішні високодебітні свердловини, які додають суттєвого плюсу до загального видобутку компанії», – процитовано на сайті т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування» Олега Толмачова.

Читайте також: Затверджено нові Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості

Бекграунд. Мета компанії – збільшити 2023 року видобуток природного газу на 1 млрд куб. м – до 13,5 млрд куб. м. У 2022 році УГВ видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го.

Джерело: MIND.UA

Передплата 2024

Матеріали до теми


Медзаклад почав продавати електроенергію, вироблену на власних сонячних панелях
Вперше в Україні у Хмельницьку лікувально-діагностичний центр почав продавати електроенергію, що виробляється за допомогою сонячних панелей, встановлених на даху медзакладу. ...