Українські рятувальники спільно зі шведськими колегами реалізують спільний проект


Українські рятувальники спільно зі шведськими колегами реалізують спільний проект

20 лютого в ДСНС України заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький зустрівся з представниками Генерального директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями і Центру домедичної допомоги та медицини катастроф Королівства Швеції. Сторони обговорили питання подальшої співпраці в межах реалізації спільного проекту «Стандартизація українського кризового управління», затвердженого у вересні 2015 року.

Під час зустрічі були розглянуті та опрацьовані пропозиції щодо реалізації заходів з організації та проведення тренінгів за системою «МакСім», які заплановані на квітень 2017 року.

Нагадаємо, у червні минулого року в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту відбулися міжнародні тренування з практичного використання системи спеціальної методології для навчань експертів з реагування у разі виникнення масштабних надзвичайних ситуацій.

«Цього року ми готові до реалізації другої частини проекту та проведення наступного тренувального семінару по роботі з системою «МакСім» та курсу з трирівневої системи співробітництва», – зазначив заступник голови ДСНС Руслан Білошицький. Він підкреслив, що українська сторона забезпечить реалізацію всіх положень та обов’язків, які передбачені проектом для виконання українськими партнерами.

Система спеціальної методології уперше була успішно застосована українськими фахівцями під час заходів з нагоди Дня Гідності та Свободи з 21 по 23 листопада 2016 року. Співробітники Інституту державного управління у сфері цивільного захисту брали участь у роботі міжвідомчого штабу Головного управління Нацполіції у м. Києві. Для медичного реагування на можливі надзвичайні ситуації було розгорнуто обладнання та спеціалізовану систему «МакСім».

Джерело: www.kmu.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання