Україні стартував проєкт «Укрпошта. Аптека» з продажу ліків


Україні стартував проєкт «Укрпошта. Аптека» з продажу ліків

Першими до проєкт долучилися відділення у Донецькій та Сумській областях. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський  у Телеграмі.

«За підтримки багатьох людей, які долучились, щоб цей проєкт став реальністю протягом місяця (такого ще не було в історії України), з ОП, МОЗ, Держлікслужби, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, МІУ та Міністерства Економіки ми запускаємо «Укрпошта.Аптека». Цей проєкт — доступність. Доступність аптеки у будь-якому місті чи селі України. Доступність будь-яких ліків, потрібних людям. І можливість отримати ці ліки по доступній ціні, в тому числі, в межах державної програми «Доступні ліки», — повідомив пан Смілянський.

За його словами, спочатку проєкт стартував у населених пунктах Донецької області та прикордонних районів Сумської області, де відсутні аптеки. Згодом він буде розповсюджений на всю територію України.

 

Раніше писали: МОЗ і Укрпошта планують запустити проєкт доставки ліків

 

Перспективи проєкту із замовлення ліків

Також пізніше буде можливість замовити ліки через відділення Укрпошти, пересувні відділення чи у листонош, навіть там, де немає мобільного зв’язку.

Смілянський наголошує, що доставка ліків буде безкоштовною, а націнка з початку проєкту — мінімальною, нижче регульованої державою. Надалі замовлення можна буде зробити онлайн чи через додаток.

Початкові інвестиції, за рахунок власних коштів Укрпошти, становлять 10-15 млн грн.

Водночас Міністерство охорони здоровʼя повідомляє, що проєкт стартував на деокупованих і прифронтових територіях Донеччини та в окремих прикордонних районах Сумщини.

Зазначається, що Укрпошта отримала ліцензію на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що в українських селах та селищах міського типу працюють близько 5700 аптек та аптечних пунктів. Водночас понад 20 тисяч сіл не мають аптечних пунктів.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

«Спільний проєкт «Укрпошта. Аптека» — ініціатива, яка дозволить суттєво покращити доступ людей до лікарських засобів.

 

Що треба зробити, щоб замовити ліки

Все, що потрібно зробити, щоб замовити необхідні ліки, — зателефонувати в контакт-центр Укрпошти, яка згодом ці ліки доставить. Починаємо з Донеччини та окремих прикордонних районів Сумщини. Далі пілотний проєкт буде розширюватись. Дуже важливо, що таким чином можна отримати і препарати за програмою «Доступні ліки»», – сказав Ляшко.

Через Укрпошту можна замовити майже 10 тисяч найменувань лікарських засобів безрецептурної групи.

Програма містить 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання, які можна отримати за рецептом лікаря, безоплатно або з невеликою доплатою.

Медикаменти відпускатимуться з аптечного закладу компанії та доставлятимуться споживачам у найближче відділення Укрпошти.

Читайте також: Цифровізація охорони здоров’я у 2024 році: які сервіси будуть впроваджені

Згодом планується розширення проєкту на прифронтові Харківщину, Херсонщину, Миколаївщину, Запоріжжя, а у перспективі — всі населені пункти країни.

Замовити лікарські засоби можна за номером 0 800 300 545. Для зв’язку з фахівцем потрібно дотримуватись підказок у голосовому меню.
Замовлення буде спаковане та надіслане за послугою «Укрпошта Експрес». Доставка безоплатна. Відстежити відправлення можна на сайті, у мобільному застосунку та через чат-бот у месенджерах.

 

Довідково. Уряд запустив проєкт мобільних аптечних пунктів задля забезпечення доступності ліків для населення, що проживає в сільській місцевості. У січні 2024 року в Харківській області запрацював перший мобільний аптечний пункт, маршрут якого охоплює 80 населених пунктів. У лютому в Черкаській області запустили мобільний аптечний пункт, який охоплює 36 населених пунктів. МОЗ планує поширити проєкт на всі області.

Джерело: Укрінформ

Корпоративні тренінги з домедичної допомоги

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...