Україна стане рівноправним партнером європейського ринку у ланцюжку виробництва високотехнологічної продукції


Україна стане рівноправним партнером європейського ринку у ланцюжку виробництва високотехнологічної продукції

Верховна Рада України прийняла у першому читанні зміни до загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року.

«Сьогодні це вкрай важливо для нашого подальшого руху до повної інтеграції з ЄС, сталого надрокористування та енергонезалежності країни. Прозорих та зрозумілих правил роботи з інвесторами. Ми маємо володіти повною інформацією про наші запаси, щоб забезпечити ощадливе їх використання. Для цього необхідно створити національний банк геологічної інформації, завершити геологічне картування територій та створити єдину електронну геологічну карту, а ще запровадити ефективний державний моніторинг за раціональним використанням надр й забезпечити вільний прозорий доступ до геологічної інформації», – наголосив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Читайте також: Про вимоги до одягу і засобів захисту працівників кар’єру

Крім того, прийняття оновленої програми є однією з ключових вимог Critical Raw Materials Act та одним з індикаторів виконання Україною Ukraine Facility – пакета допомоги ЄС на 50 млрд євро для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України.

Читайте також: Про дотримання правил безпечної експлуатації вантажопідіймальних механізмів працівниками кар’єру

Джерело: Урядовий портал

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною
Найближчі півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. У Держенергонагляді спрогнозували коли зменшаться відключення світла. Пом’якшення графіків відключень очікується ...
Про застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів: роз’яснення МОЗ
ЗАПИТАННЯ Чи передбачено штрафи для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів з огляду на чинні санітарно-гігієнічні ...