У Мінську відбулося засідання Міждержавної ради з промислової безпеки


11 вересня 2013 року в Мінську у Виконавчому комітеті СНД відбулося XI засідання Міждержавної ради з промислової безпеки.

Участь у роботі Ради взяли представники органів державного нагляду у сфері промислової безпеки Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану, України та Виконавчого комітету СНД.

Привітання заступника Прем’єр – міністра Республіки Білорусь А.Калініна на адресу учасників засідання зачитав Міністр з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь В.Ващенко.

Учасники Міждержавної ради з промислової безпеки вирішують найважливіші питання і приймають узгоджені рішення, спрямовані на забезпечення гарантій безпеки життя і здоров’я працівників, зайнятих на небезпечних виробничих об’єктах, а також на захист населення та навколишнього природного середовища від техногенних аварій, що стали одним із викликів сучасному людству.

Відкрив засідання Голова Міждержавної ради з промислової безпеки Олександр Хохотва – Голова Державної служби гірничого нагляду і промислової безпеки України, який наголосив, що існуючі реалії, глобальні виклики та загрози, зміна клімату вимагають об’єднання зусиль країн СНД у галузі забезпечення промислової безпеки на небезпечних виробничих об’єктах. Адже при промисловому прогресі неминуче забруднення навколишнього середовища, зростання загрози для життя і здоров’я населення і тільки спільні дії, модернізація і технічне переозброєння виробництва, вдосконалення законодавства у цій сфері зможуть захистити і зберегти світ для майбутніх поколінь.

Обмін науково-технічним, методологічним і практичним досвідом прогнозування промислових аварій і катастроф, методів і способів їх ліквідації має величезне практичне значення для забезпечення екологічної безпеки, зниження негативних наслідків на навколишнє природне середовище. Це особливо актуально у світлі оголошеного в СНД Року екологічної культури та охорони навколишнього середовища та головування Республіки Білорусь у Співдружності Незалежних Держав.

У зв’язку із закінченням строку головування України в Міждержавній раді з промислової безпеки учасники засідання одноголосно обрали на майбутній рік своїм Головою повноважного представника Республіки Білорусь, начальника Держкомконтролю Республіки Білорусь Олександра Кудряшова.

Протягом двох днів учасники XI засідання Міждержавної ради з промислової безпеки розглянули зміни в законодавстві своїх країн з профільної тематики, проаналізували хід виконання Плану заходів Ради на період до 2014 року , обговорили проект Концепції зближення національних процедур видачі дозволів на застосування технічних пристроїв на небезпечних виробничих об’єктах.

“Держгірпромнагляд України”