У Кривому Розі перевірили стан охорони праці кількох великих підприємств


У Кривому Розі перевірили  стан охорони праці кількох великих підприємств

19 листопада представники Головного управління Держпраці У Дніпропетровській області із робочим візитом відвідали підприємства ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та Шахту «Ювілейна» ПАТ «Євраз Суха Балка» у Дніпропетровській області.

Під час візиту на виробничі дільниці ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» фахівці Управління ознайомились із відновленою після ремонту роботою доменної печі, із роботою систем аспірації та вентиляції на робочих місцях сталеварів, роботою кисневого господарства заводу.

Під час зустрічі із керівництвом  підприємства було відзначено, що на підприємстві впроваджена система виявлення та усунення порушень при виконанні робіт на основному технологічному обладнанні, яка зобов`язує усіх працівників, в тому числі робітників підрядних організацій, які виконують роботи на території підприємства, дотримуватись правил безпеки та попередити можливість травмування на виробництві.

Перебуваючи на шахті «Ювілейна» ПАТ «Євраз Суха Балка», представники ГУ Держпраці розглянули готовність підприємства до виконання програми гірничих робіт 2016 року, а також відвідали виробничі дільниці, ознайомившись із виконанням робіт з проходки, видобутку та вивантаження залізної руди, ознайомились із роботою підйомної машини та скіпового господарства шахти.

Довідка

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки із звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.

Діяльність ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» охоплює виробничий ланцюг від видобутку залізної руди до виготовлення готової металопродукції. В 2014 р. підприємство виробило 5,6 млн. т чавуну, 6,3 млн. т сталі і 5,6 млн. т прокату.

ПАТ “Суха балка” є одним із провідних підприємств з добування залізної руди підземним способом на Україні. Зараз на підприємстві працює 4500 робітників, які забезпечують виробництво більше 3 млн тонн аглоруди за рік з середнім вмістом заліза 58%.

Сьогодні до складу ПАТ “Суха балка” входять:
– добувальні шахти:
– “Ювілейна” – виробнича потужність 2250 тис. тонн аглоруди за рік;
– ім. Фрунзе – виробнича потужність 1050 тис. тонн аглоруди за рік;
з подрібнюючими комплексами та сортувально-збагачувальними фабриками, які забезпечують виробництво продукції.

Джерело:
Держпраці