Короткострокове навчання посадових осіб з питань пожежної безпеки ліцензуванню не підлягає


Короткострокове навчання посадових осіб з питань пожежної безпеки ліцензуванню не підлягає

Ліцензуванню підлягає освітня діяльність закладів освіти

У листі № 1/12-7060 Міносвіти розповіло, що навчання посадових осіб з питань пожежної безпеки з тривалістю 16 і 24 години за спецпрограмою ліцензуванню не підлягає.

Згідно з Переліком видів господарської діяльності, визначеним підпунктом 6 ч. 1 ст. 7 Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності», ліцензуванню підлягає освітня діяльність закладів освіти.

Статтею 47 Закону «Про освіту» передбачено, що післядипломна освіта здобувається в академіях, інститутах післядипломної освіти, професійно-технічних навчальних закладах, відповідних структурних підрозділах вищих навчальних закладів, наукових, навчально-наукових установах у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів.

Крім того, згідно з Положенням про професійне навчання працівників на виробництві підвищення кваліфікації керівників, професіоналів і фахівців, яке триває не більше 72 годин, є короткостроковим підвищенням кваліфікації. Тривалість довгострокового підвищення кваліфікації встановлюється від 72 до 500 годин, навчання здійснюється в закладах післядипломної освіти.

За результатами проходження особою довгострокового підвищення кваліфікації видається документ про освіту державного зразка — свідоцтво про підвищення кваліфікації. Після короткострокового підвищення кваліфікації видається посвідчення або довідка, які не є документами про освіту державного зразка.

Сайт “ЮРЛІГА”