У Канаді блискавка вдарила в пасажирський Boeing із пасажирами на борту


У Канаді блискавка вдарила в пасажирський Boeing із пасажирами на борту

Трагедії вдалося уникнути завдяки спеціальній системі придушення блискавок, яка встановлена на лайнері.

 

У пасажирський Boeing, який злетів із міжнародного аеропорту Ванкувера, влучила блискавка. На борту було 550 пасажирів. Відео вдалося зняти одному з місцевих студентів, пише Global News.

 

Літак вилетів із міжнародного аеропорту Ванкувера і прямував до Лондона. Після потрапляння блискавки він продовжив рухатися у запланованому напрямку і успішно здійснив посадку у столиці Великої Британії.

Блискавкозахист будівель і споруд: влаштовуємо самостійно чи довіримо професіоналам? — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

За словами одного із пілотів, трагедії вдалося уникнути завдяки спеціальній системі придушення блискавок, яка встановлена на лайнері. Наразі літак пройшов перевірку і готовий до відновлення польотів.

Національна метеорологічна служба додає, що пасажирські літаки зазнають ударів блискавок у середньому один-два рази на рік. Однак удар блискавки рідко вдається зафіксувати на камеру.

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Семінар-практикум «Цивільний захист та пожежна безпека: основи, зміни, нововведення»

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...