Тривають спільні навчання рятувальників та працівників Київського метрополітену


Тривають спільні навчання рятувальників та працівників Київського метрополітену

Протягом 24-27 січня у нічний час рятувальники Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр ДСНС України» спільно з пожежними підрозділами та працівниками станції метрополітену «Лук’янівська» проводять пожежно-тактичні навчання на станції метрополітену «Лук’янівська».

Під час навчань рятувальники та працівники метрополітену відпрацьовують послідовність дій під час виникнення надзвичайної ситуації. Також фахівці ДСНС України перевіряють взаємодію підрозділів, що беруть участь у ліквідації пожеж та уточнюють кількість сил та засобів задіяних до гасіння пожеж.

Особлива увага звертається на вміння рятувальників працювати у засобах індивідуального захисту та користування приладами контролю задимлення повітря в умовах максимально наближених до реальних.

Станція «Лук’янівська» обладнана автоматичними засобами виявлення та оповіщення про пожежу. У чергового по станції знаходиться приймально-контрольне обладнання, за допомогою якого він і здійснює контроль та оповіщення, а також перевіряє зв’язок із пожежними частинами та рятувальними підрозділами.

За задумом навчання пожежа у вагоні потяга, що прибуває на станцію, сталася о 16:00. І саме від швидких і злагоджених дій пожежних і рятувальників залежить час відновлення безперебійного руху пасажирських потягів.

Загалом до навчань щоденно залучається 14 чоловік особового складу Мобільного рятувального центру та 3 одиниці спеціальної техніки.

Джерело: www.dsns.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання