Технічний комітет зі стандартизації у сфері пожежної безпеки підбив підсумки та визначив напрями подальшої роботи


Технічний комітет зі стандартизації ТК 25 «Пожежна безпека та протипожежна техніка» підбив підсумки роботи за 2013 рік. У відповідному робочому засіданні 19 грудня взяли участь заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко, члени Комітету, виробники продукції протипожежного призначення, науковці та фахівці з питань стандартизації у сфері пожежної безпеки.

Про результати діяльності Комітету доповіла його представник Надія Довгошеєва. За її словами, більшість зі 198 національних стандартів у сфері пожежної безпеки в Україні розроблено Українським науково-дослідним інститутом цивільного захисту.

«Україна, як член Світової організації торгівлі, взяла на себе зобов’язання щодо адаптації національної системи технічного регулювання та державного ринкового нагляду до вимог Європейського Союзу. На цей час урядовими органами, у тому числі за участю нашої Служби, розроблено та прийнято 23 технічні регламенти на основі директив ЄС, що встановлюють вимоги до продукції аварійно-рятувального і протипожежного призначення та пожежонебезпечної продукції», – наголосив під час засідання Анатолій Бойко.

Також він підкреслив, що стандарти допомагають випускати продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвитку міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях виробництва й торгівлі задля задоволення потреб споживачів, сприяння охороні життя і здоров’я, безпечним умовам праці і життєдіяльності та збереженню навколишнього середовища.

Тому наразі вирішення у найкоротші терміни проблем у сферах технічного регулювання стандартизації і державного ринкового нагляду з питань пожежної безпеки є основними завданнями ДСНС України і Технічного комітету стандартизації.

У рамках засідання члени Комітету обрали нового голову та внесли зміни у внутрішній склад колективу.

Зі свого боку новий голова Комітету Віталій Кропивницький (начальник Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту) подякував за довіру та запевнив присутніх у тому, що спільно з членами Комітету докладе усіх зусиль для впровадження наявних та розробки нових стандартів у сфері пожежної безпеки.

«ДСНС України»