Суд заборонив ТОВ «Ферпласт-Україна» експлуатацію обладнання через порушення законодавства з охорони праці


Суд заборонив ТОВ «Ферпласт-Україна» експлуатацію обладнання через порушення законодавства з охорони праці

Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов Управління Держпраці у Житомирській області стосовно застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «Ферпласт-Україна» шляхом зупинення робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Підприємством не було надано суду доказів щодо усунення всіх порушень, зафіксованих в акті перевірки від 18 листопада 2016 року. Нагадаємо, фахівцями Управління Держпраці у Житомирській області загалом було зафіксовано більше сотні порушень вимог законодавства з охорони праці. Суд дійшов висновку, що залишається ризик заподіяння шкоди життю чи здоров’ю людей.

Керуючись статтями 71, 86, 158-163, 167, 186, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України суд виніс постанову, в якій заборонив підприємству експлуатацію близько 50 одиниць обладнання і устаткування підвищеної небезпеки до усунення порушень, зазначених в акті перевірки. Серед забороненого обладнання: електроустановки на напругу 0,23 та 0,4 кВ, електронавантажувачі, а також деревообробні, металообробні, рейсмусові, цвяхозабивні, циркулярні, торцювальні, свердлильні та інші верстати.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Житомирській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання