...

Суд через проблеми з пожежною безпекою закрив частину готелю Hilton у Києві


Суд через проблеми з пожежною безпекою закрив частину готелю Hilton у Києві

Суд частково зупинив експлуатацію приміщень готелю Hilton на бул. Тараса Шевченка, 28-30 у Києві до повного усунення порушень, виявлених столичною Держслужбою з надзвичайних ситуацій.

Про це свідчить ухвала Окружного адмінсуду Києва від 18 березня. Суд зупинив експлуатацію технічного поверху готелю, приміщень кафе на 7 поверсі, підприємства роздрібної торгівлі (магазин «Sanahunt»), «Спа Центру», приміщення «Укрексімбанку», приміщень електрощитових на рівнях М1 і L, приміщень підземного паркінгу готелю та ін., пишуть “Наші гроші”.

У жовтні 2018 року ГУ ДСНС у Києві провело перевірку готелю «Хілтон», у результаті якої було встановлено, що приміщення експлуатується з порушенням правил та норм пожежної та техногенної безпеки, які створюють загрозу життю та здоров’ю людей.

Зокрема, для забезпечення під’їзду пожежних машин та доступу пожежних автодрабин або автопідйомників до будь-якого приміщення готелю не влаштовано кругові проїзди з відповідною шириною та радіусом повороту; в житлових апартаментах не проведено улаштування внутрішньо квартирних пожежних кран-комплектів; порушені мінімальні протипожежні відстані від будівлі готелю до поруч розташованої будівлі; коридори готельної частини облицьовано горючим матеріалом з невизначеними показниками горючості, займистості, димоутворювальної здатності, токсичності; шляхи евакуації (коридори, сходові клітки) захаращені меблями, матеріальними цінностями; електрощитові засмічені та захаращені сторонніми предметами, експлуатуються як складські приміщення; не всі приміщення будівлі обладнані автоматичною системою пожежогасіння; приміщення будівлі недообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації з використанням адресних компонентів; персонал не проходить обов’язкові практичні тренування щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей зі встановленою періодичністю і т.д.

На час розгляду справи судом, ТОВ «Міжнародно-Діловий Центр», що є власником готельно-офісного комплексу з житловими апартаментами Hilton, не надав суду доказів того, що вказані у акті перевірки порушення були усунуті.

Як зазначають «Наші гроші», більшість виявлених ДСНС порушень є наслідком порушень, допущених чиновниками і замовниками будівництва ще під час розробки проектної документації. Як-от: відсутність кругових проїздів для пожежних машин, перевищення по висоті у центрі Києві за існуючих обмежень у 27 метрів, відсутність прибудинкової території, порушення інсоляції сусідніх будинків і т.д.

50% ТОВ «Міжнародно-Діловий Центр» належить ТОВ «Альянс Технологій» і ТОВ «Трайверт Інвестмент Компані», кінцевими власниками яких є Олександр Роднянський, його двоюрідний брат Борис Фуксман і Лілі Фішельсон.

Ще 50% «МДЦ» належить ТОВ «Консалтингова компанія «Партнер» і ТОВ «Концептпроект». Засновником «Концептпроекту» є кіпрська компанія «Вітрола Холдінгс Лімітед» (Vitrola Holdings Limited), а кінцевим бенефіціарним власником значиться Євген Бесараб.

Засновником «Консалтингової компанії «Партнер» є белізька компанія «Салба Холдінгс Лімітед» (Salbay Holdings Limited), кінцевим бенефіціарним власником – Павло Потеруха. Потеруха є керівником ТОВ «Астрон-Фонд», засновниками якого є Юрій Кирилов і Надія Плотник. У 2002 році Плотник і Потеруха були членами Правління Фірми «Торговий дім», одним із власників якої був екс-нардеп Микола Мартиненко. Мартиненко сам очолював Фірму «Торговий дім» (згодом перейменована у ВАТ «Торгівля та інвестиції») у 1997 році, після чого до 2002 року його замінив Юрій Кирилов.

До 2015 року засновником «КК «Партнер» був вже згаданий вище Євген Бесараб, який відомий як топ-менеджер у «Діамантбанку», девелоперській компанії «St. Sophia Homes». Також був співзасновником страхової компанії «Мега-Поліс».

Усі ці активи контролюються екс-нардепом Миколою Мартиненком і його оточенням. Нагадаємо, що Роднянський і Фуксман викупили половину прав у компанії, що управляє готелем Hilton, у компанії «St Sophia Homes» у березні 2010 року.

Джерело: УНІАН

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...
Рекомендації щодо безпечного використання індивідуальної газобалонної установки
В умовах військової агресії російської федерації проти нашої країни роботодавці та працівники продовжують свою діяльність на трудовому фронті. З метою ...