Смертельна пожежа на базі відпочинку під Вінницею


Смертельна пожежа на базі відпочинку під Вінницею

У середу, 22 грудня, у Вінницькій області спалахнула елітна база відпочинку «Баттерфляй». Внаслідок цього загинула одна співробітниця комплексу, ще двоє працівників постраждали.

Пригода сталася у селі Садове Літинської територіальної громади Вінницького району. Пожежа виникла на останньому шостому поверсі у приміщенні готельно-ресторанного комплексу.

З вікна будівлі викинулися троє людей. Одна дівчина загинула, отримавши тілесні ушкодження несумісні із життям і померла на місці. Нею виявилася 21-річна кримчанка, яка останнім часом жила та працювала у готелі. Двоє других травмовані — 19-річна дівчина та 43-річний чоловік, вони перебувають у лікарні. За попередньою інформацією, постраждалі стрибали з 6-го поверху на пожежні сходи.

Як розповів медичний директор Вінницької лікарні швидкої допомоги Богдан Трохименко, у потерпілої дівчини 40 відсотків опіків та важкі політравми. Чоловік у тяжкому стані: у нього зламані ноги та забій внутрішніх органів. Обох прооперували.

Працівники поліції та рятувальники евакуювали близько 60 людей, у тому числі 53 дитини. Діти перебували на базі на зборах. На щастя, ніхто не постраждав.

Пожежу ліквідовано, було залучено 46 людей особового складу та 14 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Поліція та дослідно-випробувальна лабораторія встановить причину пожежі, а також чи проводилися перевірки у будівлі.

Поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), за що передбачено до 8 років позбавлення волі.

За матеріалами ЗМІ

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...