Щодо проведення оздоровчих заходів за результатами проведених періодичних медичних оглядів працівників


Щодо проведення оздоровчих заходів за результатами проведених періодичних медичних оглядів працівників

Згідно з вимогами наказу №246 Порядоку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007р.№246, За результатами періодичних медичних оглядів (протягом місяця після їх закінчення) Комісія оформлює Заключний акт за встановленою формою, який складається у шести примірникахПісля погодження їх Головою лікарської комісії, Роботодавцем, Представником профспілкової організації, Представником Управлінням Держпраці, один примірник залишається в ЛПЗ, що проводив медогляд, інші надаються роботодавцю, представнику профспілкової організації або уповноваженій працівниками особі, профпатологу, Управління Держпраці, виконавчій дирекції Фонду соціального страхування.

Роботодавець забезпечує проведення відповідних оздоровчих заходів Заключного акта у повному обсязі та усуває причини, що призводять до професійних захворювань (отруєнь).

Для погодження Заключного акту за результатами періодичного медичного огляду  працівників роботодавець в обов’язкому порядку повинен представити в Управління Держпраці у Полтавській області інформацію щодо проведених оздоровчих заходів, які були визначені у попередньому заключному акті у повному обсязі.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Полтавській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...