Рятувальники провели тактичні навчання на території одного із заводів столиці


Рятувальники  провели тактичні навчання на території одного із заводів столиці

11 вересня рятувальники Київського гарнізону разом із працівниками одного із підприємств по пр. Перемоги, 100/1, на території провели пожежно-тактичні навчання. Метою заходу було відпрацювання дій обслуговуючого персоналу у разі виникнення надзвичайної ситуації та особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві у виборі засобів та шляхів гасіння пожежі, а також злагодженості дій у подоланні наслідків надзвичайної ситуації

Навчання складались з двох етапів: перший – теоретичний, під час якого рятувальники розповіли працівникам заводу про небезпеку об’єкту, а також оголосили дії, які потрібно виконувати у разі  виникнення надзвичайної ситуації. Другий етап – практичний, який полягав у відпрацюванні дій на практиці.

За задумом навчань внаслідок перекачування мазуту в спеціальні резервуари, які знаходяться в обвалуванні, на одному із трубопроводів відбулась розгерметизація та вилив мазуту з послідуючим розтіканням. З невідомих причин сталось загорання мазуту на площі 30 кв. м. У зв’язку з властивостями мазуту на момент повідомлення та прибуття рятувальників, пожежа набула розмірів 150 кв. м та супроводжувалась густим задимленням. До ліквідації умовної пожежі було залучено найближчі рятувальні підрозділи.

Рятувальники, після проведення розвідки, провели пінну атаку та подали воду з пожежних стволів для охолодження резервуарів. Після цього було передано про локалізацію та ліквідацію умовної пожежі.

До навчань було залучено 8 одиниць пожежної та спеціальної техніки, а також 24 чоловіки особового складу.

По закінченню заходу було дано оцінку проведеним навчанням та вказано на основні недоліки у ліквідації умовної надзвичайної ситуації.

«Такі навчання дуже потрібні та важливі, як для працівників пожежної охорони, так і для персоналу підприємства. Це дозволяє відпрацювати навички особового складу та, особливо, дії персоналу у разі виникнення надзвичайної ситуації, адже це дає змогу запобігти виникненню масштабної пожежі, а також уникнути нещасних випадків» – зазначив перший заступник начальника ГУ ДСНС України у м. Києві Валерій Борис.

ГУ ДСНС України у м. Києві