...

Розслідування: медики отруїлися, допомагаючи іншим


Розслідування: медики отруїлися, допомагаючи іншим

1 лютого 2019 року о 22:15 стався нещасний випадок у Філії комунальної установи «Територіальне об’єднання Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» з лікарем Б., 1962 р.н., та фельдшером З., 1986 р.н. Після виїзду на виклик для надання медичної допомоги сім’ї у м. Жмеринка (5 чоловік), яка отруїлась чадним газом, у медиків погіршився стан здоров’я внаслідок токсичної дії чадного газу.

Викликана бригада «швидкої допомоги» надала першу медичну допомогу. Від госпіталізації потерпілі відмовились, але наступного дня стан здоров’я не покращився і вони звернулись до КНП «Жмеринська ЦРЛ».

Спричинили нещасний випадок засміченість вентиляційного каналу кухні та димового каналу газової водогрійної колонки, відсутність сигналізатора контролю міжконцентрацій чадного газу та контролю до вибухових концентрацій газу у квартирі житлового будинку по вул.. І.Франка.

У зв’язку з тим, що нещасний випадок із Б. та З. стався під час виконання трудових обов’язків, за режимом роботи установи, на підставі підпунктів !, 2 пункту 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, даний нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, на нього складено акт за формою Н-1.

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку мали зустріч з потерпілими, роз’яснили їхні права відповідно до діючого законодавства.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Вінницькій області

Матеріали до теми